mi diyez ile fa arasında bir yerde, müzik, fotograf ve hayata dair yazılan yazılar

9 Mayıs 2010 Pazar

hisse


Bu fotografi geçen ay çektim. Eve dogru yürürken . Istanbul'da. Kendi kendilerine bu kedimsi hayvanlari -bir bildikleri vardir diye düsünüyorum- böyle durusurlarken gördüm ve ayfonuma sarildim. Bu aralar böyle absürt seylere çok denk gelir oldum.

(Evet, fotografçi yanimin bu kadar uzun tatil yapmasi hos degil, hele ayfonla filan bunu telafi edermiscesine davranmam hiç de hos degil. Bu parantezi kapatip geçiyorum.)

Rastgele çekilmis bu fotografta iki kedi var. Ters durmuslar, ikisi de farkli yönlere bakmakta.
Birine a yönü diyelim, digeri de b yönü olsun. Bu bilgilere ihtiyacimiz olmayacak daha sonra çünkü ben su andan itibaren tamamen saçmaliyor olacagim.

Zaman ve mekan boyutunda bu iki kedi o sekilde durmus bir sekilde. O an evrenin hiçbir yerinde
bu tarz bir manzarayla karsilasilmamis. Sordum. Biri saga biri sola bakiyor. Birinin gördügünü digeri göremiyor. Ayni yerdeler. Ayni seyleri duyuyorlar. Mesela çocugun biri bir yerde bagiriyorsa bas bas, biri onu görüyor, digeri ise duydugu halde görmüyor. Ya da herifin biri tepelerinde bi ay sonra blogunda saçmalamak için fotograflarini çekiyor onu ise hiçbiri görmüyor. (yani ilk on saniye filan çaktirmamayi basardim sonra da ayirdim onlari garip davranislarimla. Doganin dengesi bu sekilde bozulamaz dedim. Niye iki kedi o sekilde durur. Bu biseylere aykiri olmali.)

Kissadan hisse filan yok. Zaten dünyanin yuvarlak oldugu gerçegini düsünürsek ve bakislarin da yerküremizin o güzelim egriliginde ilerledigini düsünürsek bu iki kendinibilmezin dolayli yoldan birbirlerine baktiklarini farkedebiliriz. O zaman da birbirine bakanlarin ayri yönlere baktiklari anlasilir ki bu bilgi de önemsizdir.

Ben bu olayin basini merak ediyorum. Belki de uzun essek oynamaya karar verdiler ve ikisi de yastik olcam diye inat etti ve bu sekilde bir çözüm buldular sadece iki kisi olduklarini unutup.
Belki de kavga edip küstüler. Kavga etmeden küsmüslerse çok ayip.